Σεμινάρια >> Σεμινάρια Διοίκησης Επιχειρήσεων >> Σεμινάρια Ποιότητας (ISO - Six Sigma) & Οργάνωσης >> HACCP Διαχείριση και Ασφάλεια Τροφίμων

Σεμινάρια HACCP και συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων

Ελαχιστοποίηση

Σκοπός Σεμιναρίου

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατανόηση από τους συμμετέχοντες των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας και Τροφίμων

 

 Το σεμινάριο Απευθύνεται

Σε Στελέχη Επιχειρήσεων.

 

Διάρκεια Σεμιναρίου

  Το σεμινάριο διαρκεί 16 ώρες

 

 Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Σεμινάριο

 Η συμμετοχή στο σεμινάριο προϋποθέτει επαγγελματική εμπειρία.  

 

 Συνοπτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου

  • Τι είναι η HACCP και σχέση με ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων
  • Ιστορική Αναδρομή ( ΝASA, FAO/WHO, Codex Alinentarious)
  • Απαιτήσεις της Eλληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσία για HACCP
  • Τυποποίηση/πρότυπα-πιστοποίηση-διαπίστευση και ΗΑCCP (ISO, CEN, EΛOT, ΕΣΥΔ, Φορείς Πιστοποίησης κλπ)
  • Οι 7 Αρχές ΗACCP
  • Τα 12 βήματα για την Εγκατάσταση Συστήματος HACCP, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό Codex Alimentarious
  • Σχέση HACCP με τα Προαπαιτούμενα προγράμματα (PRPs), τους κανόνες ορθής υγιεινής (GHP), και τους οδηγούς υγιεινής ΕΦΕΤ • Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και ΗΑCCP
  • Σύστημα ΗACCP κατά την ΚΥ487/2000, τον Καν.852/2004, κατά FDA/IMS, και κατά τον Codex Alimentarious
  • Παρουσίαση και διαφορές ΕΛΟΤ 1416, DS3207, ISO 22000
  • Αλλες σχετιζόμενα πρότυπα ή κλαδικές προδιαγραφές - BRC 4th Version, IFS , ISO9001 (εξειδικευμένα συστήματα ποότητας τροφίμων)
  • Μέθοδοι ανάλυσης κινδύνων (ανάγνωριση και αξιολόγηση κινδύνων)
  • Μέθοδοι προσδιορισμού κρισίμων σημείων ελέγχου και η χρήση του δένδρου αποφάσεων (για τον ορισμό των κρίσιμων σημείων ελέγχου - CCPs)
  • Επιθεωρήσεις συστημάτων HACCP
  • Eίδη Επιθεωρήσεων (A, B και Γ Μέρους)
  • Τεχνικές Επιθεωρήσεων
  • Αλλα πρότυπα της σειράς ISO22000 (Οδηγός Εφαρμογής ISO 22004, ιχνηλασιμότητα ISO22005 κλπ).

 Μεθοδολογία Υλοποίησης Σεμιναρίου & Οπτικοακουστικά Μέσα

Πριν την έναρξη του προγράμματος ειδικά ερωτηματολόγια ανάλυσης αναγκών αποστέλλονται σε όλους τους υποψήφιους συμμετέχοντες προκειμένου να γίνει η καταγραφή των εξής στοιχείων:

  • Ακαδημαϊκό Υπόβαθρο
  • Επαγγελματική Εμπειρία στην προηγούμενη καριέρα
  • Τρέχουσα θέση στην Επιχείρηση
  • Προσδοκίες που επιθυμείτε να καλύψει το σεμινάριο
  • Άλλες παρατηρήσεις σχετικά με την υλοποίηση του Σεμιναρίου

 Έντυπο Υλικό

  • Σημειώσεις Εισηγητή και Βιβλίο του Εμπορίου.

     

Υπηρεσίες Catering - Coffee Break

Για τα σεμινάρια που διοργανώνονται πρωϊνές ώρες (09.00-17.00) προσφέρονται 2 Coffee Break με χυμό και βουτήματα (ένα κατά την άφιξή σας και ένα μετά το γεύμα) ενώ το μεσημέρι προσφέρεται καθιστό γεύμα με αναψυκτικό. Για τα σεμινάρια που διοργανώνονται απογευματινές ώρες (17.30-21.30 μμ) προσφέρονται Coffee Break, χυμός και βουτήματα καθόλη την διάρκεια του σεμιναρίου.

 

 Σχόλια - Παρατηρήσεις

Το σεμινάριο στηρίζεται σε ενεργητικές εκπαιδευτικές τεχνικές.

Text/HTML

Ελαχιστοποίηση

 

 Σχετικά Σεμινάρια

Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας – ISO 9001/2000  ||  Ο ρόλος της Six Sigma στην σύγχρονη Επιχείρηση  ||  Βασικές Αρχές φυσικής αρχειοθέτησης  ||  HACCP Διαχείριση και Ασφάλεια Τροφίμων  ||  Βασικό Πρόγραμμα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων  ||  Πιστοποίηση Six Sigma Yellow Belt  ||  Πιστοποίηση Six Sigma Green Belt  ||  Πιστοποίηση Six Sigma Black Belt

Εκδηλώστε Ενδιαφέρον

Ελαχιστοποίηση

Πληροφορίες

Ελαχιστοποίηση

Επικοινωνία

Ελαχιστοποίηση

  Q-Training  Αθήνα: Εκπαιδευτικό Κέντρο: Καλλιρρόης 85, 117 45, Νέος Κόσμος (100μ από Metro Fix), Κεντρικά Γραφεία: Ηρακλέους 11, 117 43, Νέος Κόσμος Τηλ. Κέντρο: 210 9244468  Fax. 210 9244510 e-mail: info@q-training.gr   Θεσσαλονίκη: Τηλ. 23920 92542, Fax. 23920 92543, Ιωάννινα: Πλατεία Ομήρου 12, Τηλ. 2651067888 Σύρος: Αντώνιος Βουτσίνος, Φολεγάνδρου 17, Τηλ. 2281086844

Αρχική | Προγραμματισμένα Σεμινάρια | Δομή Site