Σεμινάρια >> Με Βάση Μέγεθος, Κλάδο ή Ειδικότητα >> Με βάση κλάδο Επιχείρησης >> Ξενοδοχειακός >> Βασικές Αρχές Οινολογίας

Σεμινάριο :Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Επιχειρηματικού Σχεδίου (Business Plan)

Ελαχιστοποίηση

Σκοπός Σεμιναρίου

Σε ένα εστιατόριο ή bar η κατανάλωση κρασιού καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος των προτιμήσεων των καταναλωτών. Γι’ αυτό το λόγο οι υπάλληλοι των εστιατορίων, είτε αυτά λειτουργούν εντός της ξενοδοχειακής μονάδας είτε εκτός, χρειάζεται να έχουν τις βασικές γνώσεις γύρω από τα είδη των κρασιών, τα χαρακτηριστικά τους και τον τρόπο σερβιρίσματος. Επιπλέον, υπολογίζοντας πάντα και το ρόλο τους ως πωλητές , το συγκεκριμένο σεμινάριο ασχολείται και με τις τεχνικές και τις μεθόδους πώλησης των κρασιών στους πελάτες.  

Στο τέλος της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Να αναγνωρίζουν ποικιλίες σταφυλιών και τύπους κρασιών
  • Να σερβίρουν το κρασί και να το συνδυάζουν με το φαγητό κατάλληλα
  • Να διαχειρίζονται το κρασί στο χώρο του εστιατορίου
  • Να εφαρμόζουν τεχνικές πώλησης κρασιού
  • Να έχουν πιο εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από τη σαμπάνια

 Το σεμινάριο Απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ξενοδοχοϋπαλλήλους οι οποίοι εργάζονται στο τμήμα εστιατορίου αλλά μπορεί να απευθυνθεί γενικά σε σερβιτόρους ή υπαλλήλους που εργάζονται σε εστιατόρια.   

Διάρκεια Σεμιναρίου

 Το σεμινάριο διαρκεί 8 ώρες

 Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Σεμινάριο

 Η συμμετοχή στο σεμινάριο προϋποθέτει επαγγελματική εμπειρία.  

 Συνοπτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου

    • Βασικές αρχές οινοποίησης (λευκή, ερυθρά, ροζέ)
    • Ποικιλίες σταφυλιών και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (ελληνικές & ξένες)
    • Τύποι κρασιών και συνδυασμοί τους με φαγητό (εδεσματολόγιο, βασικές αρχές αρμονίας γεύσεων)
    • Service κρασιού/ Decantage
    • Σαμπάνια (παραγωγή, τύποι, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, service)
    • Συντήρηση/ Αποθήκευση/ Διαχείριση κρασιών στο εστιατόριο
    • Πρακτική συνδυασμού φαγητών – κρασιών με συγκεκριμένα menu των εστιατορίων σας – Role Play
    • Πωλήσεις/ Up sell /Rev Max! (τεχνικές πώλησης στο εστιατόριο, τα βήματα μιας επιτυχούς πώλησης, μεγιστοποίηση πωλήσεων)
    • Μέθοδοι Πώλησης κρασιού και εφαρμογή τους
    • Γευσιγνωσία

Μεθοδολογία Υλοποίησης Σεμιναρίου & Οπτικοακουστικά Μέσα

Πριν την έναρξη του προγράμματος ειδικά ερωτηματολόγια ανάλυσης αναγκών αποστέλλονται σε όλους τους υποψήφιους συμμετέχοντες προκειμένου να γίνει η καταγραφή των εξής στοιχείων:

  • Ακαδημαϊκό Υπόβαθρο
  • Επαγγελματική Εμπειρία στην προηγούμενη καριέρα
  • Τρέχουσα θέση στην Επιχείρηση
  • Προσδοκίες που επιθυμείτε να καλύψει το σεμινάριο
  • Άλλες παρατηρήσεις σχετικά με την υλοποίηση του Σεμιναρίου

 Έντυπο Υλικό

  • Σημειώσεις Εισηγητή και Βιβλίο του Εμπορίου.

Υπηρεσίες Catering - Coffee Break

Για τα σεμινάρια που διοργανώνονται πρωϊνές ώρες (09.00-17.00) προσφέρονται 2 Coffee Break με χυμό και βουτήματα (ένα κατά την άφιξή σας και ένα μετά το γεύμα) ενώ το μεσημέρι προσφέρεται καθιστό γεύμα με αναψυκτικό. Για τα σεμινάρια που διοργανώνονται απογευματινές ώρες (17.30-21.30 μμ) προσφέρονται Coffee Break, χυμός και βουτήματα καθόλη την διάρκεια του σεμιναρίου.

 Σχόλια - Παρατηρήσεις

Το σεμινάριο στηρίζεται σε ενεργητικές εκπαιδευτικές τεχνικές.

Text/HTML

Ελαχιστοποίηση

 

 Σχετικά Σεμινάρια

Βασικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Στελεχών Ξενοδοχείων  ||  Front Desk: Υποδοχή και Εξυπηρέτηση στο Ξενοδοχείο  ||  Οροφοκομία (HouseKeeping)  ||  Πυρασφάλεια και Παροχή Πρώτων Βοηθειών  ||  Διατμηματική Συνεργασία (Team Working)  ||  Τεχνικές Πωλήσεων για τμήματα Κρατήσεων  ||  Τεχνικές Πωλήσεων Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών  ||  Αποτελεσματική Επικοινωνία και Συμπεριφορά  ||  Παροχή Πρώτων Βοηθειών για Υπαλλήλους Ξενοδοχείων  ||  Σύγχρονες τεχνικές παρασκευής coctails  ||  Αρχές Επιτυχημένης Εμφάνισης (Image Making)  ||  Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ - HACCP)  ||  Εστιατορική Τέχνη  ||  Βασικές Αρχές Οινολογίας  ||  Στρατηγικός Σχεδιασμός Εισοδήματος (Yield Mgmt)  ||  Αγγλικά για καμαριέρες  ||  Διαχείριση εγκατάστασης Φυσικού Αερίου   ||  Εξυπηρέτηση Πελατών για Υπαλλήλους Εστιατορίων

Εκδηλώστε Ενδιαφέρον

Ελαχιστοποίηση

Πληροφορίες

Ελαχιστοποίηση

Επικοινωνία

Ελαχιστοποίηση

  Q-Training  Αθήνα: Εκπαιδευτικό Κέντρο: Καλλιρρόης 85, 117 45, Νέος Κόσμος (100μ από Metro Fix), Κεντρικά Γραφεία: Ηρακλέους 11, 117 43, Νέος Κόσμος Τηλ. Κέντρο: 210 9244468  Fax. 210 9244510 e-mail: info@q-training.gr   Θεσσαλονίκη: Τηλ. 23920 92542, Fax. 23920 92543, Ιωάννινα: Πλατεία Ομήρου 12, Τηλ. 2651067888 Σύρος: Αντώνιος Βουτσίνος, Φολεγάνδρου 17, Τηλ. 2281086844

Αρχική | Προγραμματισμένα Σεμινάρια | Δομή Site