Σεμινάρια >> Με Βάση Μέγεθος, Κλάδο ή Ειδικότητα >> Με βάση κλάδο Επιχείρησης >> Ξενοδοχειακός >> Εστιατορική Τέχνη

Σεμινάριο : Εστιατορικής Τέχνης (Σεμινάρια Εστιατορικής Τέχνης)

Ελαχιστοποίηση

Σκοπός Σεμιναρίου

Όλες οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις διαθέτουν εντός του κτιρίου τους εστιατόριο-bar. To συγκεκριμένο πρόγραμμα ασχολείται σε πρώτη φάση με το τμήμα του bar. Γίνεται μια λεπτομερής παρουσίαση γνώσεων και τεχνικών που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του bar και την παρασκευή των ποτών, αλλά και μια εκτενής ενημέρωση σε ότι αφορά την οινολογία. Εξίσου σημαντική είναι η σωστή προετοιμασία του χώρου του εστιατορίου και η οργάνωσή του, καθώς επίσης και η εξυπηρέτηση των πελατών.

Στο τέλος της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Να χρησιμοποιούν σωστά όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται το bar.
  • Να γνωρίζουν κάθε είδους ποτό και κρασί, καθώς και τους τρόπους σερβιρίσματός τους.
  • Να οργανώνουν και να προετοιμάζουν τον χώρο του εστιατορίου πριν την άφιξη  των πελατών.
  • Να αναπτύσσουν τις κατάλληλες δεξιότητες που χρειάζονται για τη σωστή εξυπηρέτηση των πελατών.

 Το σεμινάριο Απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους υπαλλήλους των ξενοδοχείων που απασχολούνται σε τμήματα εστιατορίων και bar.

Διάρκεια Σεμιναρίου

 Το σεμινάριο διαρκεί απο 8 μέχρι 16 ώρες

 Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Σεμινάριο

 Η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν προϋποθέτει επαγγελματική εμπειρία.

 Συνοπτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου

    B A R

    • Εισαγωγή στο Bar. Εξοπλισμός του Bar και χρήση του. Μηχανήματα και συσκευές. Λοιπός εξοπλισμός με έμφαση στα γυάλινα σκεύη.
    • Οργανόγραμμα προσωπικού του Bar. Προσόντα και καθήκοντα του προσωπικού. Η προσωπικότητα του Barman με αναφορά κυρίως στην εμφάνιση, την κίνηση, τους    τρόπους, το ντύσιμο.
    • Η προετοιμασία του Bar (Mise en place). Λειτουργία, εξυπηρέτηση. Πέρας της εργασίας (κλείσιμο).
    • Βασικές αρχές της εργασίας κατά την πώληση των ποτών και λοιπών ειδών. Θερμοκρασίες που προσφέρονται τα ποτά στο Bar
    • Εισαγωγή στα αλκοολούχα ποτά. Χαρακτηριστικά των ποτών, διάκριση (ζύμωση, απόσταξη). Περιεκτικότητα σε οινόπνευμα των ποτών. Τα κυρίως οινοπνευματώδη ποτά (SPIRITS). Αποστάγματα από κρασί. Διάφορα  αλκοολούχα ποτά.
    • Ορεκτικά και επιδόρπια, ποτά και κρασιά. Τα Liqueurs με αναφορά στα κυριότερα απ' αυτά (πίνακας με την ονομασία, προέλευση, τρόπο παρασκευής). Η μπύρα. Παρασκευή, προέλευση, τρόπος παρουσίασης. Ποτά χωρίς αλκοόλ τα οποία πωλούνται στο Bar. Αναψυκτικά (χυμοί, ανθρακούχα, νερά). Αφεψήματα (καφές, τσάι, κακάο, κλπ.).
    • Βοηθητικά είδη του Bar για την παρουσίαση των ποτών και την παρασκευή Cocktails (π.χ. φρέσκα φρούτα, λεμόνι, σάλτσες, ξηροί καρποί, κλπ.). Σύνθετα ποτά και κατηγορίες. Ορολογία. Περιληπτική αναφορά στους βασικότερους όρους που χρησιμοποιούνται. Συνταγές και τρόπος παρουσίασης των πλέων διαδεδομένων Cocktails.
    • Κατάρτιση κάρτας Bar και σύνθεση τιμοκαταλόγου
    • Το Bar του δωματίου (Μini- Bar ) και η φροντίδα του.
    • Οινολογια. Καλλιέργεια και ποικιλίες της αμπέλου. Παραγωγή του κρασιού. Τυποποίηση των κρασιών. Έλεγχος φιάλης, πώματος. Επιλογή ετικέτας. Παλαίωση των κρασιών, συνθήκες που πρέπει να επικρατούν σε μια κάβα. Οργάνωση κάβας. Κρασιά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αφρώδη κρασιά. Σαμπάνιες. Γλυκά κρασιά.
    • Ποιοτική κατάταξη των κρασιών. Τα χαρακτηριστικά των κρασιών ως προς το χρώμα, άρωμα γεύση, μπουκέ, σώμα. Γεύση των κρασιών και πώς ελέγχεται από ειδικούς “DEGUSTATEURS” .
    • Τεχνική παρουσίασης των κρασιών. Μεταφορά και παρουσίαση της φιάλης. Εκπωμάτωση της φιάλης. Σερβίρισμα του κρασιού και οι ισχύοντες κανόνες για κάθε είδος. Μετάγγιση (DECANTAGE). Απαραίτητα σκεύη και εξοπλισμός για ένα τυπικό σερβίρισμα κρασιού. Προσόντα οινοχόου, στολή, καθήκοντα.
    • Οι κυριότερες οινοπαραγωγικές χώρες (με έμφαση στις Ευρωπαϊκές). Οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Αντιστοιχία των φαγητών και κρασιών. Σύνθεση καταλόγου κρασιών

    Ε Σ Τ Ι Α Τ Ο Ρ Ι Ο

    • Το εστιατόριο και ο ρόλος του.
    • Το προσωπικό του εστιατορίου. Ιεραρχία. Προσόντα, καθήκοντα.
    • Τραπεζαρία. Προκαταρκτική εργασία, προετοιμασία επίπλων και σκευών, Mise en place. Στρώσιμο τραπεζιού. Σχέδια παρουσίασης πετσετών. Προσκόμιση – Τοποθέτηση επιτραπέζιων σκευών. Εξοπλισμός εστιατορίου (μεταλλικά, γυάλινα και πορσελάνινα σκεύη)
    • Γεύματα. Πρωινό (Continental, American). Brunch. Μεσημεριανό (Lunch). Δείπνο (Dinner). Ειδικά γεύματα. Banquet. Buffet.
    • Σύνθεση εδεσματολογίου (Menu)
    • Τεχνική σερβιρίσματος. Τρόποι σερβιρίσματος (αγγλικός, γαλλικός, ρώσικος, κλπ.). Room service
    • Κανόνες συμπεριφοράς και τεχνικής στο service - A la carte. Υποδοχή πελάτη. Λήψη της παραγγελίας. Αναγγελία. Παραλαβή και μεταφορά πιάτων. Debarassage. Σερβίρισμα ιδιαίτερων πιάτων. Decoupage και Flambage. Έκδοση λογαριασμού και αναχώρηση του πελάτη. Γενικοί κανόνες τεχνικής σερβιρίσματος. Σερβίρισμα κρασιών - αφρωδών οίνων.
    • Υγιεινή και Ασφάλεια του εστιατορίου

Μεθοδολογία Υλοποίησης Σεμιναρίου & Οπτικοακουστικά Μέσα

Πριν την έναρξη του προγράμματος ειδικά ερωτηματολόγια ανάλυσης αναγκών αποστέλλονται σε όλους τους υποψήφιους συμμετέχοντες προκειμένου να γίνει η καταγραφή των εξής στοιχείων:

  • Ακαδημαϊκό Υπόβαθρο
  • Επαγγελματική Εμπειρία στην προηγούμενη καριέρα
  • Τρέχουσα θέση στην Επιχείρηση
  • Προσδοκίες που επιθυμείτε να καλύψει το σεμινάριο
  • Άλλες παρατηρήσεις σχετικά με την υλοποίηση του Σεμιναρίου

 Έντυπο Υλικό

  • Σημειώσεις Εισηγητή και Βιβλίο του Εμπορίου.

Υπηρεσίες Catering - Coffee Break

Για τα σεμινάρια που διοργανώνονται πρωϊνές ώρες (09.00-17.00) προσφέρονται 2 Coffee Break με χυμό και βουτήματα (ένα κατά την άφιξή σας και ένα μετά το γεύμα) ενώ το μεσημέρι προσφέρεται καθιστό γεύμα με αναψυκτικό. Για τα σεμινάρια που διοργανώνονται απογευματινές ώρες (17.30-21.30 μμ) προσφέρονται Coffee Break, χυμός και βουτήματα καθόλη την διάρκεια του σεμιναρίου.

 Σχόλια - Παρατηρήσεις

Το σεμινάριο στηρίζεται σε ενεργητικές εκπαιδευτικές τεχνικές.

Text/HTML

Ελαχιστοποίηση

 

 Σχετικά Σεμινάρια

Βασικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Στελεχών Ξενοδοχείων  ||  Front Desk: Υποδοχή και Εξυπηρέτηση στο Ξενοδοχείο  ||  Οροφοκομία (HouseKeeping)  ||  Πυρασφάλεια και Παροχή Πρώτων Βοηθειών  ||  Διατμηματική Συνεργασία (Team Working)  ||  Τεχνικές Πωλήσεων για τμήματα Κρατήσεων  ||  Τεχνικές Πωλήσεων Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών  ||  Αποτελεσματική Επικοινωνία και Συμπεριφορά  ||  Παροχή Πρώτων Βοηθειών για Υπαλλήλους Ξενοδοχείων  ||  Σύγχρονες τεχνικές παρασκευής coctails  ||  Αρχές Επιτυχημένης Εμφάνισης (Image Making)  ||  Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ - HACCP)  ||  Εστιατορική Τέχνη  ||  Βασικές Αρχές Οινολογίας  ||  Στρατηγικός Σχεδιασμός Εισοδήματος (Yield Mgmt)  ||  Αγγλικά για καμαριέρες  ||  Διαχείριση εγκατάστασης Φυσικού Αερίου   ||  Εξυπηρέτηση Πελατών για Υπαλλήλους Εστιατορίων

Εκδηλώστε Ενδιαφέρον

Ελαχιστοποίηση

Πληροφορίες

Ελαχιστοποίηση

Επικοινωνία

Ελαχιστοποίηση

  Q-Training  Αθήνα: Εκπαιδευτικό Κέντρο: Καλλιρρόης 85, 117 45, Νέος Κόσμος (100μ από Metro Fix), Κεντρικά Γραφεία: Ηρακλέους 11, 117 43, Νέος Κόσμος Τηλ. Κέντρο: 210 9244468  Fax. 210 9244510 e-mail: info@q-training.gr   Θεσσαλονίκη: Τηλ. 23920 92542, Fax. 23920 92543, Ιωάννινα: Πλατεία Ομήρου 12, Τηλ. 2651067888 Σύρος: Αντώνιος Βουτσίνος, Φολεγάνδρου 17, Τηλ. 2281086844

Αρχική | Προγραμματισμένα Σεμινάρια | Δομή Site