Σεμινάρια >> Με Βάση Μέγεθος, Κλάδο ή Ειδικότητα >> Με βάση κλάδο Επιχείρησης >> Ξενοδοχειακός >> Εξυπηρέτηση Πελατών για Υπαλλήλους Εστιατορίων

Σεμινάριο : Εξυπηρέτηση Πελατών για Υπαλλήλους Εστιατορίων

Ελαχιστοποίηση

Σκοπός Σεμιναρίου

Οι περισσότερες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις διαθέτουν μεγάλα εστιατόρια σε κάποιο χώρο του κτιρίου τους τον οποίο μπορούν να επισκέπτονται τόσο οι ίδιοι πελάτες του ξενοδοχείου, όσο και εξωτερικοί πελάτες. Ο τρόπος αντιμετώπισης των πελατών και η γενική επαγγελματική συμπεριφορά των υπεύθυνων και των υπαλλήλων του εστιατορίου είναι σημαντικοί παράγοντες που καθορίζουν την καλή πορεία της επιχείρησης αλλά και το χτίσιμο μιας καλής εικόνας και φήμης του ξενοδοχείου.

Στο τέλος της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Να κατανοήσουν γιατί η εξυπηρέτηση του πελάτη είναι το πιο σημαντικό μέρος στη δουλειά ενός σερβιτόρου.
  • Να μπορέσουν να μπουν στην ψυχολογία του κάθε πελάτη ώστε να τον κατανοήσουν και να τον εξυπηρετήσουν καλύτερα.
  • Να ανταποκρίνονται περισσότερο και πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες του πελάτη.

 Το σεμινάριο Απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους υπεύθυνους εστιατορίων που λειτουργούν μέσα στο ξενοδοχείο καθώς επίσης και στους σερβιτόρους και barmen.

 

Διάρκεια Σεμιναρίου

  Το σεμινάριο διαρκεί απο 8 έως 16 ώρες

 

 Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Σεμινάριο

 Η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν προϋποθέτει επαγγελματική εμπειρία.  

 

 Συνοπτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου

  • Υπολογισμός εσόδων που αποκομίζει το ξενοδοχείο από τον κάθε πελάτη.
  • Επίγνωση για το ποιοι είναι οι πελάτες και τι είναι σημαντικό για αυτούς.
  • Με ποιον τρόπο θα νιώσει ο πελάτης ευπρόσδεκτος και σημαντικός.
  • Αύξηση εγρήγορσης για καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών.
  • Ψυχολόγηση πελατών με βάση τη γλώσσα σώματος και της ομιλίας τους.
  • Διευκόλυνση των πελατών στην έκφραση μιας επιθυμίας τους ή ενός προβλήματος.
  • Τρόποι αντιμετώπισης παραπόνων.
  • Εξυπηρέτηση περισσότερων από έναν πελάτη.
  • Σωστός τρόπος παροχής πληροφοριών στον πελάτη.
  • Γενικοί κανόνες επαγγελματικής συμπεριφοράς για να μείνουν ευχαριστημένοι οι πελάτες.
  • Προσαρμογή επαγγελματικής συμπεριφοράς ανάλογα με τα χαρακτηριστικά κάθε λαού.
  • Κατανόηση της έννοιας της πώλησης και βήματα για την επίτευξή της.
  • Ποιοι τύποι πελατών υπάρχουν και πως πρέπει να αντιμετωπίζονται.
  • Διεθνή κριτήρια βαθμολόγησης επιδόσεων των εστιατορίων που δίνουν έμφαση σε λεπτομέρειες οι οποίες βελτιώνουν την εξυπηρέτηση πελατών.
  • Εξυπηρέτηση συναισθηματικά φορτισμένων πελατών.
  • Κανόνες εξυπηρέτησης πελατών.

Μεθοδολογία Υλοποίησης Σεμιναρίου & Οπτικοακουστικά Μέσα

Πριν την έναρξη του προγράμματος ειδικά ερωτηματολόγια ανάλυσης αναγκών αποστέλλονται σε όλους τους υποψήφιους συμμετέχοντες προκειμένου να γίνει η καταγραφή των εξής στοιχείων:

  • Ακαδημαϊκό Υπόβαθρο
  • Επαγγελματική Εμπειρία στην προηγούμενη καριέρα
  • Τρέχουσα θέση στην Επιχείρηση
  • Προσδοκίες που επιθυμείτε να καλύψει το σεμινάριο
  • Άλλες παρατηρήσεις σχετικά με την υλοποίηση του Σεμιναρίου

 Έντυπο Υλικό

  • Σημειώσεις Εισηγητή και Βιβλίο του Εμπορίου.

     

Υπηρεσίες Catering - Coffee Break

Για τα σεμινάρια που διοργανώνονται πρωϊνές ώρες (09.00-17.00) προσφέρονται 2 Coffee Break με χυμό και βουτήματα (ένα κατά την άφιξή σας και ένα μετά το γεύμα) ενώ το μεσημέρι προσφέρεται καθιστό γεύμα με αναψυκτικό. Για τα σεμινάρια που διοργανώνονται απογευματινές ώρες (17.30-21.30 μμ) προσφέρονται Coffee Break, χυμός και βουτήματα καθόλη την διάρκεια του σεμιναρίου.

 

 Σχόλια - Παρατηρήσεις

Το σεμινάριο στηρίζεται σε ενεργητικές εκπαιδευτικές τεχνικές.

Text/HTML

Ελαχιστοποίηση

 

 Σχετικά Σεμινάρια

Βασικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Στελεχών Ξενοδοχείων  ||  Front Desk: Υποδοχή και Εξυπηρέτηση στο Ξενοδοχείο  ||  Οροφοκομία (HouseKeeping)  ||  Πυρασφάλεια και Παροχή Πρώτων Βοηθειών  ||  Διατμηματική Συνεργασία (Team Working)  ||  Τεχνικές Πωλήσεων για τμήματα Κρατήσεων  ||  Τεχνικές Πωλήσεων Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών  ||  Αποτελεσματική Επικοινωνία και Συμπεριφορά  ||  Παροχή Πρώτων Βοηθειών για Υπαλλήλους Ξενοδοχείων  ||  Σύγχρονες τεχνικές παρασκευής coctails  ||  Αρχές Επιτυχημένης Εμφάνισης (Image Making)  ||  Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ - HACCP)  ||  Εστιατορική Τέχνη  ||  Βασικές Αρχές Οινολογίας  ||  Στρατηγικός Σχεδιασμός Εισοδήματος (Yield Mgmt)  ||  Αγγλικά για καμαριέρες  ||  Διαχείριση εγκατάστασης Φυσικού Αερίου   ||  Εξυπηρέτηση Πελατών για Υπαλλήλους Εστιατορίων

Εκδηλώστε Ενδιαφέρον

Ελαχιστοποίηση

Πληροφορίες

Ελαχιστοποίηση

Επικοινωνία

Ελαχιστοποίηση

  Q-Training  Αθήνα: Εκπαιδευτικό Κέντρο: Καλλιρρόης 85, 117 45, Νέος Κόσμος (100μ από Metro Fix), Κεντρικά Γραφεία: Ηρακλέους 11, 117 43, Νέος Κόσμος Τηλ. Κέντρο: 210 9244468  Fax. 210 9244510 e-mail: info@q-training.gr   Θεσσαλονίκη: Τηλ. 23920 92542, Fax. 23920 92543, Ιωάννινα: Πλατεία Ομήρου 12, Τηλ. 2651067888 Σύρος: Αντώνιος Βουτσίνος, Φολεγάνδρου 17, Τηλ. 2281086844

Αρχική | Προγραμματισμένα Σεμινάρια | Δομή Site